W pracy klinicznej jestem zwolenniczką personalizacji terapii, staram się dostosować potrzeby pacjenta do jego możliwości oraz gotowości do zmian. Cenię sobie interdyscyplinarne podejście do problemów zdrowotnych i współpracę z innymi specjalistami, ponieważ umożliwia to wzmocnienie efektów terapii.

Jestem dietetykiem klinicznym i psychodietetykiem. Ukończyłam studia na kierunku Dietetyka w SGGW w Warszawie, a doktorat realizowałam w I Klinice Psychiatrii UM w Lublinie.

Jestem adiunktem w Pracowni Badania Metabolizmu Człowieka Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW w Warszawie. Współpracuję z I Kliniką Psychiatrii UM w Lublinie oraz Fundacją Insulinooporność.

Moje zainteresowania naukowe i kliniczne koncentrują się wokół tzw. „lifestyle psychiatry” , czyli znaczeniu czynników związanych ze stylem życia (w szczególności diety, ale także aktywności fizycznej, snu, etc.) w utrzymaniu i poprawie zdrowia psychicznego.

Jestem autorką artykułów w czasopismach naukowych i popularnonaukowych skupiających się na znaczeniu żywienia w zaburzeniach psychicznych oraz członkiem International Society for Nutritional Psychiatry Research, Polskiego Towarzystwa Medycyny Stylu Życia i Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego